Siikarla: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Siikarla

Siikarla on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Siikarla-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 67

v. 2016 67

v. 2017 69

v. 2018 70

v. 2019 72

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siikarla on sijalla 8 629. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Siikarla

Siikarla (paikannimi)

Siikarla on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Siikarla jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сийкарла ("Sijkarla") tarkoittaa nimeä Siikarla. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sīkarla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sijcarla on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Siikarla olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siina Siikarla tai Siilas Siikarla.

Samankaltaisia nimiä kuin Siikarla

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Siikarla, Finland.

©Tuomas Salste