Siikilä: Sukunimi-info

Siikilä

Tietoja sukunimestä Siikilä

Siikilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Siikilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2018 44

v. 2020 42

v. 2022 41

v. 2023 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siikilä on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Siikilä ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Siikilä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Siikilä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Siikilä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 15 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Siikilä-nimisiä on 41.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Siikilä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Siikilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1956–1968 kuolleilla

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Siikilät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Siikilän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Siikilä

Siikilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Siikilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Siikilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siikilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siikilänraitti, Siikiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сийкиля ("Sijkilja") tarkoittaa nimeä Siikilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sīkile.

Nimi kirjoitetaan joskus Siikila tai Siikilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siina Siikilä tai Siilas Siikilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Siikilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Siikilä, Finland.

©Tuomas Salste