Siikonen: Sukunimi-info

Siikonen

Tietoja sukunimestä Siikonen

Siikonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Siikosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 69

v. 2015 69

v. 2016 68

v. 2017 65

v. 2018 67

v. 2019 66

v. 2020 67

v. 2021 66

v. 2022 66

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siikonen on sijalla 9 257. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1961–1965

Vuosina 1961–1965 kuolleet Siikoset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Siikosen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Siikonen.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Siikosta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Siikonen

Siikonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Siikonen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Siikonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siikonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siikosentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сийконен ("Sijkonen") tarkoittaa nimeä Siikonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sīkonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sijcoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Siikonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siina Siikonen tai Siilas Siikonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Siikonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Siikonen, Finland.

©Tuomas Salste