Siintola: Sukunimi-info

Siintola

Tietoja sukunimestä Siintola

Siintola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Siintola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 23

v. 2015 22

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siintola on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Siintola ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Siintola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Siintola on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Siintolat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Siintolan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Siintola. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Siintola-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1915–1930
Yritykset
perust. –2010

Sana Siintola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Siintola

Siintola (paikannimi)Katuosoitteissa

Siintola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Siintola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siintola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siintolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сийнтола ("Sijntola") tarkoittaa nimeä Siintola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sīntola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sijndola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Siintola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siina Siintola tai Siilas Siintola.

Samankaltaisia nimiä kuin Siintola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Siintola, Finland.

©Tuomas Salste