Siiropää: Sukunimi-info

Siiropää

Tietoja sukunimestä Siiropää

Siiropää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Siiropäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 37 max

v. 1985 38

v. 2015 38

v. 2018 37

v. 2020 35

v. 2022 35

v. 2023 34

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siiropää on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Siiropää ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Siiropäät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Siiropään kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Siiropää. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Siiropää

Siiropää (paikannimi)Katuosoitteissa

Siiropää on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Siiropää jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siiropää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siiropääntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сийропяа ("Sijropjaa") tarkoittaa nimeä Siiropää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sīropē.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sijropä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Siiropää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Siiropaa tai Siiropaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siiri Siiropää tai Siilas Siiropää.

Samankaltaisia nimiä kuin Siiropää

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Siiropää, Finland.

©Tuomas Salste