Siivinen: Sukunimi-info

Siivinen

Tietoja sukunimestä Siivinen

Siivinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Siivisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 25 max

v. 1985 30

v. 2015 33

v. 2018 36

v. 2020 37

v. 2022 39

v. 2023 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siivinen on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Siivinen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Siivisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Siivisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сийвинен ("Sijvinen") tarkoittaa nimeä Siivinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sīvinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sijfwin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Siivinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siivo Siivinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Siivinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Siivinen, Finland.

©Tuomas Salste