Siivo: Sukunimi-info

Siivo

Tietoja sukunimestä Siivo

Siivo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Siivojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 40 max

v. 1985 48

v. 2014 50

v. 2016 51

v. 2018 53

v. 2020 51

v. 2022 48

v. 2023 47

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siivo on sijalla 11 906. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Siivo ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimen historiasta tiedetään, että sitä on annettu ainakin sotilasnimeksi 1856–1865.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1967

Vuosina 1956–1967 kuolleet Siivot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Siivon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1917–1942
Yritykset
perust. –2018

Sana Siivo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Siivo

Siivo (paikannimi)

Siivo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Siivo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Siivo

Siivo on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin suomalaisilla hyvin harvinainen, nykyisin alle 9 Suomen kansalaista.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сийво ("Sijvo") tarkoittaa nimeä Siivo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sīvo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sijfwå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Siivo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siina Siivo tai Siilas Siivo.

Siivo tunnetaan myös hevosten nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Siivo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Siivo, Finland.

©Tuomas Salste