Siljanto: Sukunimi-info

Siljanto

Tietoja sukunimestä Siljanto

Siljanto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Siljantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2018 43

v. 2020 43

v. 2022 43

v. 2023 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siljanto on sijalla 12 533. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Siljanto ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Siljanto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Siljanto on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Siljanto. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сильянто tarkoittaa nimeä Siljanto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Siliandå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Siljanto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silja Siljanto tai Silas Siljanto.

Samankaltaisia nimiä kuin Siljanto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Siljanto, Finland.

©Tuomas Salste