Sillantaus: Sukunimi-info

Sillantaus

Tietoja sukunimestä Sillantaus

Sillantaus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Sillantausten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 25 max

v. 1985 21

v. 2015 31

v. 2018 33

v. 2020 33

v. 2022 33

v. 2023 33

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sillantaus on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Sillantaus ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sillantaus on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Sillantaus on suojattu 1952 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Sillantaus. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Sillantaus

Sillantaus (paikannimi)Katuosoitteissa

Sillantaus on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sillantaus jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sillantaus esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sillantaus. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Силлантаус tarkoittaa nimeä Sillantaus. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sillantauss. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silla Sillantaus tai Silas Sillantaus.

Samankaltaisia nimiä kuin Sillantaus

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sillantaus, Finland.

©Tuomas Salste