Silta: Sukunimi-info

Silta

Tietoja sukunimestä Silta

Silta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Siltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 31 max

v. 1985 27

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Nimen historiasta tiedetään, että sitä on annettu ainakin sotilasnimeksi 1855–1856.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Siltoja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Sillan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1958–1969 kuolleilla

Kuolleet
1958–1969

Vuosina 1958–1969 kuolleet Sillat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Sillan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1892–1942
Yritykset
perust. –2022

Sana Silta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Silta

Silta (paikannimi)Katuosoitteissa

Silta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Silta jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Silta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sillankuja, Sillankulma, Sillanpää, Sillantie, Siltakaarre, Siltakatu, Siltakuja, Siltapolku, Siltatie, Vanhan Sillan tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сильта tarkoittaa nimeä Silta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silva Silta tai Silas Silta.

Samankaltaisia nimiä kuin Silta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Silta, Finland.

©Tuomas Salste