Siltaoja: Sukunimi-info

Siltaoja

Tietoja sukunimestä Siltaoja

Siltaoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Siltaojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2018 41

v. 2020 41

v. 2022 41

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siltaoja on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Siltaoja ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Siltaoja on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Siltaoja on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Siltaoja ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 21 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Siltaojia on 42.

Paikannimi Siltaoja

Siltaoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Siltaoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Siltaoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siltaoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siltaojankuja, Siltaojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сильтаоя tarkoittaa nimeä Siltaoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sildaoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Siltaoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silva Siltaoja tai Silas Siltaoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Siltaoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Siltaoja, Finland.

©Tuomas Salste