Siltasalmi: Sukunimi-info

Siltasalmi

Tietoja sukunimestä Siltasalmi

Siltasalmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Siltasalmien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 1985 57

v. 2014 58

v. 2016 59

v. 2018 58

v. 2020 61

v. 2022 60

v. 2023 61

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siltasalmi on sijalla 9 760. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 981.

Siltasalmi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Siltasalmi on suojattu 2000 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1969

Vuosina 1960–1969 kuolleet Siltasalmet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Siltasalmen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Paikannimi Siltasalmi

Siltasalmi
(paikannimi)
Siltasalmi Karjalassa
(karttanimi)

Siltasalmi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 34 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; painanne; talo; vesialue; virtaveden osa sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Siltasalmi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Siltasalmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Siltasalmi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siltasalmentie, Siltasalmi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сильтасалми tarkoittaa nimeä Siltasalmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sildasalmj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Siltasalmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silva Siltasalmi tai Silas Siltasalmi.

Samankaltaisia nimiä kuin Siltasalmi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Siltasalmi, Finland.

©Tuomas Salste