Silvala: Sukunimi-info

Silvala

Tietoja sukunimestä Silvala

Silvala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Silvala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2018 40

v. 2020 40

v. 2022 37

v. 2023 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Silvala on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Silvala ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Silvala-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Silvalat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Silvalan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Silvala.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Silvala. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1939

Sana Silvalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сильвала tarkoittaa nimeä Silvala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Silfwala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Silvala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silva Silvala tai Silvo Silvala.

Samankaltaisia nimiä kuin Silvala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Silvala, Finland.

©Tuomas Salste