Silvasvuori: Sukunimi-info

Silvasvuori

Tietoja sukunimestä Silvasvuori

Silvasvuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Silvasvuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2017 22

v. 2018 23

v. 2019 23

v. 2020 24

v. 2021 25

v. 2022 25

v. 2023 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Silvasvuori on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Silvasvuori ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Silvasvuori on melko pitkä nimi.

Silvasvuori on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Silvasvuori on suojattu 1945 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сильвасвуори tarkoittaa nimeä Silvasvuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Silfwasfwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Silvasvuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silva Silvasvuori tai Silvo Silvasvuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Silvasvuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Silvasvuori, Finland.

©Tuomas Salste