Sinikumpu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sinikumpu

Sinikumpu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sinikumpujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 32

v. 2017 33

v. 2018 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sinikumpu on noin sijalla 15 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sinikumpu on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Sinikumpu on suojattu 1986 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sinikumpu on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Sinikumpu on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sinikumpu ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sinikumpuja on 33.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Синикумпу tarkoittaa nimeä Sinikumpu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sinicumbu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sinikumpu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sinikka Sinikumpu tai Sinan Sinikumpu.

Samankaltaisia nimiä kuin Sinikumpu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sinikumpu, Finland.

©Tuomas Salste