Sinisaari: Sukunimi-info

Sinisaari

Tietoja sukunimestä Sinisaari

Sinisaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Sinisaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 47 max

v. 1985 53

v. 2014 55

v. 2016 56

v. 2018 55

v. 2020 55

v. 2022 55

v. 2023 55

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sinisaari on sijalla 10 581.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1968

Vuosina 1957–1968 kuolleet Sinisaaret asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Sinisaaren kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Sinisaari. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Sinisaarta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Sinisaari

Sinisaari
(paikannimi)
Sinisaari Karjalassa
(karttanimi)

Sinisaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Sinisaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sinisaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Sinisaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sinisaarentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Синисаари tarkoittaa nimeä Sinisaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sinisāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sinisarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Sinisaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sini Sinisaari tai Sinan Sinisaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Sinisaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sinisaari, Finland.

©Tuomas Salste