Siro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Siro

Siro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Sirojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 266 max

v. 1985 254

v. 2014 261

v. 2015 259

v. 2016 257

v. 2017 260

v. 2018 262

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siro on noin sijalla 3 000.

Verrattuna muihin sukunimiin Siro on lyhyt nimi.

Siro on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Siro on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1916

Siroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 30 Siron asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sirojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (6 henkeä), Tampere (4) sekä Koijärvi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Siro, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1909–1944
Yritykset
perust. –2014

Sana Siro esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Siro

Siro (paikannimi)Katuosoitteissa

Siro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Siro jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sirokuja, Sirontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Siro

Siro on myös etunimi. Vuonna 2018 Siro oli yhtenä etunimenä 53 naisella. Sukunimenä Siro on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 262 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Sirot ulkomailla

Norjassa Siro oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 85 henkeä, joiden sukunimi oli SIRO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сиро tarkoittaa nimeä Siro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sira Siro.

Samankaltaisia nimiä kuin Siro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Siro, Finland.

©Tuomas Salste