Sivola: Sukunimi-info

Sivola

Tietoja sukunimestä Sivola

Sivola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Sivola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 27

v. 2020 27

v. 2022 26

v. 2023 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sivola on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Sivola ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sivola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Sivola on suojattu 1984 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Sivola. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Sivola

Sivola (paikannimi)Katuosoitteissa

Sivola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sivola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sivola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sivolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сивола tarkoittaa nimeä Sivola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sifwola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Sivola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siv Sivola.

Samankaltaisia nimiä kuin Sivola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sivola, Finland.

©Tuomas Salste