Soikko: Sukunimi-info

Soikko

Tietoja sukunimestä Soikko

Soikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Soikkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 20 max

v. 1985 28

v. 2015 31

v. 2018 34

v. 2020 35

v. 2022 35

v. 2023 34

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Soikko on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Soikko ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Soikko on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Soikko on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Soikko. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Soikko

Soikko (paikannimi)Katuosoitteissa

Soikko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; matalikko; pelto/niitty; saari; suo; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Soikko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Soikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Soikko, Soikkokatu, Soikkokuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сойкко tarkoittaa nimeä Soikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Soiko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soickå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Soikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Soili Soikko tai Soini Soikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Soikko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Soikko, Finland.

©Tuomas Salste