Soiniitty: Sukunimi-info

Soiniitty

Tietoja sukunimestä Soiniitty

Soiniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Soiniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 39

v. 2020 39

v. 2022 42

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Soiniitty on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Soiniitty ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Soiniitty

Soiniitty (paikannimi)Katuosoitteissa

Soiniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Soiniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Soiniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Soiniityntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сойнийттю ("Soinijttju") tarkoittaa nimeä Soiniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Soinīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soinijttÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Soiniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Soini Soiniitty tai Sointu Soiniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Soiniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Soiniitty, Finland.

©Tuomas Salste