Soininvaara: Sukunimi-info

Soininvaara

Tietoja sukunimestä Soininvaara

Soininvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Soininvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 51 max

v. 2014 60

v. 2016 58

v. 2018 58

v. 2020 56

v. 2022 55

v. 2023 53

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Soininvaara on sijalla 10 886. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 829.

Soininvaarojen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Soininvaara on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1911–1914

Sana Soininvaaran esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сойнинваара tarkoittaa nimeä Soininvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Soininvāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soininfwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Soininvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Soini Soininvaara tai Sointu Soininvaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Soininvaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Soininvaara, Finland.

©Tuomas Salste