Soittu: Sukunimi-info

Soittu

Tietoja sukunimestä Soittu

Soittu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Soittujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 23

v. 2020 20

v. 2022 21

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Soittu on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Soittu ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Soittujen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1896–1927

Soittuja tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kymmenen Soitun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Soittu, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla kahdeksan.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Soittu. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Soittu

Soittu (paikannimi)Katuosoitteissa

Soittu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Soittu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Soittu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Soituntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сойтту tarkoittaa nimeä Soittu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Soitu.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Soili Soittu tai Soini Soittu.

Samankaltaisia nimiä kuin Soittu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Soittu, Finland.

©Tuomas Salste