Sonkajärvi: Sukunimi-info

Sonkajärvi

Tietoja sukunimestä Sonkajärvi

Sonkajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Sonkajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 32

v. 2020 32

v. 2022 32

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sonkajärvi on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Sonkajärvi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1928
Yritykset
perust. –2020

Sana Sonkajärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sonkajärvi

Sonkajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Sonkajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sonkajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sonkajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sonkajärventie, Sonkajärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сонкаярви ("Sonkajarvi") tarkoittaa nimeä Sonkajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sonkajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Songaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Sonkajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Sonkajarvi tai Sonkajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sonja Sonkajärvi tai Sonny Sonkajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Sonkajärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sonkajärvi, Finland.

©Tuomas Salste