Sora: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sora

Sora on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 31

v. 2017 29

v. 2018 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sora on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Sora on lyhyt nimi.

Sora on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Sora on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1917–1932
Yritykset
perust. –2015

Sana Sora esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sora

Sora (paikannimi)Katuosoitteissa

Sora on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sora jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sora esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Soraharju, Sorakatu, Sorakuja, Soramaantie, Sorapolku, Sorarinne, Soratie, Vanha Soratie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Sorat ulkomailla

Norjassa Sora oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 397 henkeä, joiden sukunimi oli SORA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 237 henkeä, joiden sukunimi oli SORA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 11 henkeä, joiden sukunimi oli SORA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сора tarkoittaa nimeä Sora. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Soraja Sora.

Samankaltaisia nimiä kuin Sora

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sora, Finland.

©Tuomas Salste