Sorsakivi: Sukunimi-info

Sorsakivi

Tietoja sukunimestä Sorsakivi

Sorsakivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Sorsakivien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2016 51

v. 2018 50

v. 2020 48

v. 2022 48

v. 2023 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sorsakivi on sijalla 11 906. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Sorsakivi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Sorsakiveä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Sorsakivi

Sorsakivi
(paikannimi)
Sorsakivi Karjalassa
(karttanimi)

Sorsakivi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kivi sekä vesikivi.

Nyky-Suomen lisäksi Sorsakivi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sorsakivi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сорсакиви tarkoittaa nimeä Sorsakivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sorsakifwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Sorsakivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sorja Sorsakivi.

Samankaltaisia nimiä kuin Sorsakivi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sorsakivi, Finland.

©Tuomas Salste