Sorva: Sukunimi-info

Sorva

Tietoja sukunimestä Sorva

Sorva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Sorvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 44

v. 2017 42

v. 2018 42

v. 2019 41

v. 2020 41

v. 2021 41

v. 2022 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sorva on sijalla 13 411. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1954

Sorvia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Sorvan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1954 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Sorva. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Sorva

Sorva (paikannimi)Katuosoitteissa

Sorva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sorva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sorva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sorva, Sorvakatu, Sorvakuja, Sorvankaari, Sorvankatu, Sorvanmutka, Sorvanraitti, Sorvanrinne, Sorvantie, Sorvarinne, Sorvatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сорва tarkoittaa nimeä Sorva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sorfwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Sorva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sorja Sorva.

Samankaltaisia nimiä kuin Sorva

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sorva, Finland.

©Tuomas Salste