Sorvaniemi: Sukunimi-info

Sorvaniemi

Tietoja sukunimestä Sorvaniemi

Sorvaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Sorvaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 2015 44

v. 2018 45

v. 2020 41

v. 2022 41

v. 2023 41

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sorvaniemi on sijalla 13 179. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 460. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Sorvaniemi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1967

Vuosina 1955–1967 kuolleet Sorvaniemet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Sorvaniemen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Sorvaniemi. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Sorvaniemeä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1939
Yritykset
perust. 1961–1998

Sana Sorvaniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sorvaniemi

Sorvaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Sorvaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sorvaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sorvaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sorvaniemi. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сорваниеми ("Sorvanijemi") tarkoittaa nimeä Sorvaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sorfwaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Sorvaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sorja Sorvaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Sorvaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sorvaniemi, Finland.

©Tuomas Salste