Suntioinen: Sukunimi-info

Suntioinen

Tietoja sukunimestä Suntioinen

Suntioinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Suntioisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 29 max

v. 1985 42

v. 2015 35

v. 2018 35

v. 2020 33

v. 2022 32

v. 2023 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suntioinen on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Suntioinen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сунтиойнен tarkoittaa nimeä Suntioinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Suntioinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sundioin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Suntioinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sune Suntioinen tai Suna Suntioinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Suntioinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Suntioinen, Finland.

©Tuomas Salste