Suo-Anttila: Sukunimi-info

Suo-Anttila

Tietoja sukunimestä Suo-Anttila

Suo-Anttila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Suo-Anttiloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 16 max

v. 1985 25

v. 2015 25

v. 2016 23

v. 2017 23

v. 2018 23

v. 2019 23

v. 2020 23

v. 2021 24

v. 2022 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suo-Anttila on sijalla 19 529. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Suo-Anttiloiden enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Suo-Anttila on melko pitkä nimi.

Nimestä on olemassa variantti Suoanttila.

Paikannimi Suo-Anttila

Suo-Anttila (paikannimi)

Suo-Anttila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Suo-Anttila jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суо-Анттила tarkoittaa nimeä Suo-Anttila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soo=Antila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Suo-Anttila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suoma Suo-Anttila.

Samankaltaisia nimiä kuin Suo-Anttila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Suo-Anttila, Finland.

©Tuomas Salste