Suolaniemi: Sukunimi-info

Suolaniemi

Tietoja sukunimestä Suolaniemi

Suolaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Suolaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2018 36

v. 2020 34

v. 2022 35

v. 2023 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suolaniemi on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Suolaniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Suolaniemet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kymmenen Suolaniemen kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Suolaniemien yleisin asuinpaikka oli Urjala (3 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Suolaniemeä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Suolaniemi

Suolaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Suolaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Suolaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suolaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suolaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суоланиеми ("Suolanijemi") tarkoittaa nimeä Suolaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soolaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Suolaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suoma Suolaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Suolaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Suolaniemi, Finland.

©Tuomas Salste