Suoniitty: Sukunimi-info

Suoniitty

Tietoja sukunimestä Suoniitty

Suoniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Suoniittyjen lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suoniitty on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Suoniitty ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Suoniitty

Suoniitty
(paikannimi)
Suoniitty Karjalassa
(karttanimi)

Suoniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 45 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Suoniitty esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Suoniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Suoniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suoniitty, Suoniitynkatu, Suoniitynkuja, Suoniitynpolku, Suoniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суонийттю ("Suonijttju") tarkoittaa nimeä Suoniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Suonīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soonijttÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Suoniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suoma Suoniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Suoniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Suoniitty, Finland.

©Tuomas Salste