Suuniitty: Sukunimi-info

Suuniitty

Tietoja sukunimestä Suuniitty

Suuniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Suuniittyjen määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 80 max

v. 2014 58

v. 2016 56

v. 2018 57

v. 2020 55

v. 2022 55

v. 2023 55

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suuniitty on sijalla 10 581. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 143.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Suuniityt asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Suuniityn kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Suuniitty

Suuniitty (paikannimi)Katuosoitteissa

Suuniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Suuniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suuniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suuniityntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суунийттю ("Suunijttju") tarkoittaa nimeä Suuniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sūnīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sunijttÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Suuniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Suuniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Suuniitty, Finland.

©Tuomas Salste