Suur-Näkki: Sukunimi-info

Suur-Näkki

Tietoja sukunimestä Suur-Näkki

Suur-Näkki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Suur-Näkkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 13

v. 2015 26

v. 2016 27

v. 2017 26

v. 2018 26

v. 2019 26

v. 2020 26

v. 2021 26

v. 2022 26

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suur-Näkki on sijalla 18 448. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimestä on olemassa variantti Suurnäkki.

Paikannimi Suur-Näkki

Suur-Näkki (paikannimi)

Suur-Näkki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Suur-Näkki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суур-Някки ("Suur-Njakki") tarkoittaa nimeä Suur-Näkki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sur=Näckj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Suur-Näkki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Suur-Nakki tai Suur-Naekki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Suur-Näkki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Suur-Näkki, Finland.

©Tuomas Salste