Suvanto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suvanto

Suvanto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleinen. Noin joka 2 800:s suomalainen on nimeltään Suvanto.

Suvantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 817 max

v. 1985 1 800

v. 2014 1 974

v. 2015 1 955

v. 2016 1 976

v. 2017 1 966

v. 2018 1 970

v. 2019 1 974

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suvanto on sijalla 423.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Suvantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 197 Suvannon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Suvantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (19 henkeä), Turku (14), Tampere (10) sekä Mynämäki (10). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Suvanto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 116.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1906–1943
Yritykset
perust. –2016

Sana Suvanto tai Suvannon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Suvanto

Suvanto (paikannimi)Suvanto (karttanimi)

Suvanto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 96 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; suo; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Suvanto esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Suvanto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Suvanto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suvannonkatu, Suvannonpolku, Suvannonraitti, Suvannontie, Suvanto, Suvantokaari, Suvantokatu, Suvantokuja, Suvantopolku, Suvantotie, Suvantovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Suvannot ulkomailla

Ruotsissa Suvanto oli 54 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суванто tarkoittaa nimeä Suvanto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sufwandå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Suvanto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suvi Suvanto.

Samankaltaisia nimiä kuin Suvanto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Suvanto, Finland.

©Tuomas Salste