Suvilampi: Sukunimi-info

Suvilampi

Tietoja sukunimestä Suvilampi

Suvilampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Suvilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 39

v. 2020 42

v. 2022 41

v. 2023 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suvilampi on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Suvilampi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Suvilampi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Suvilampi on suojattu 1940 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Suvilampea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Suvilampi

Suvilampi
(paikannimi)
Suvilampi Karjalassa
(karttanimi)

Suvilampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Suvilampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Suvilampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Suvilampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suvilammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сувилампи tarkoittaa nimeä Suvilampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sufwilambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Suvilampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suvi Suvilampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Suvilampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Suvilampi, Finland.

©Tuomas Salste