Syrjälahti: Sukunimi-info

Syrjälahti

Tietoja sukunimestä Syrjälahti

Syrjälahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Syrjälahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 62 max

v. 1985 56

v. 2014 58

v. 2016 59

v. 2018 57

v. 2020 58

v. 2022 57

v. 2023 58

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Syrjälahti on sijalla 10 166. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 566.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Syrjälahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Syrjälahden kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Syrjälahti

Syrjälahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Syrjälahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Syrjälahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Syrjälahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Syrjälahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сюрьялахти ("Sjurjalahti") tarkoittaa nimeä Syrjälahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sirjelahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sÿriälachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Syrjälahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Syrjalahti tai Syrjaelahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Syrjälahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Syrjälahti, Finland.

©Tuomas Salste