Syrjärinne: Sukunimi-info

Syrjärinne

Tietoja sukunimestä Syrjärinne

Syrjärinne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Syrjärinteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 15 max

v. 1985 22

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Paikannimi Syrjärinne

Syrjärinne (paikannimi)Katuosoitteissa

Syrjärinne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Syrjärinne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Syrjärinne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Syrjärinteentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сюрьяринне ("Sjurjarinne") tarkoittaa nimeä Syrjärinne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sirjerinne.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sÿrierinne on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Syrjärinne olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Syrjarinne tai Syrjaerinne, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Syrjärinne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Syrjärinne, Finland.

©Tuomas Salste