Syvänperä: Sukunimi-info

Syvänperä

Tietoja sukunimestä Syvänperä

Syvänperä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Syvänperien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 31

v. 2015 47

v. 2018 48

v. 2020 46

v. 2022 44

v. 2023 43

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Syvänperä on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Syvänperä ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Syvänperä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Syvänperä on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Syvänperä

Syvänperä (paikannimi)

Syvänperä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Syvänperä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сювянперя ("Sjuvjanperja") tarkoittaa nimeä Syvänperä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sivenpere.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sÿfwänberä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Syvänperä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Syvanpera tai Syvaenperae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Syvänperä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Syvänperä, Finland.

©Tuomas Salste