Syväri: Sukunimi-info

Syväri

Tietoja sukunimestä Syväri

Syväri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Syvärien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 24

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Syväri on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Syväri ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Syvärien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Syväri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Syväri on suojattu 1929 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Syväri. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1942
Yritykset
perust. 1961–2013

Sana Syväri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Syväri

Syväri (paikannimi)Katuosoitteissa

Syväri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Syväri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Syväri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Syväri. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Syväri

Syväri on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Syväri oli yhtenä etunimenä 23 miehellä. Samaan aikaan Syväri oli 21 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä miesten jälkimmäisenä etunimenä. Ensimmäisenä etunimenä sitä ei käytetä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сювяри ("Sjuvjari") tarkoittaa nimeä Syväri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Siveri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sÿfwerj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Syväri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Syvari tai Syvaeri, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Syväri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Syväri, Finland.

©Tuomas Salste