Syväri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Syväri

Syväri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Syvärien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

v. 2017 24

v. 2018 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Syväri on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Syvärien enemmistö on miehiä. Vuonna 2018 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Syväri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Syväri on suojattu 1929 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1942
Yritykset
perust. 1961–2013

Sana Syväri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Syväri

Syväri (paikannimi)Katuosoitteissa

Syväri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Syväri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Syväri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Syväri. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Syväri

Syväri on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Syväri oli yhtenä etunimenä 28 miehellä. Samaan aikaan Syväri oli 24 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä miesten 2. tai 3. etunimenä. Ensimmäisenä etunimenä sitä ei käytetä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сювяри ("Sjuvjari") tarkoittaa nimeä Syväri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. S’fwerj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Syväri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Syvari tai Syvaeri, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Syväri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Syväri, Finland.

©Tuomas Salste