Taalikainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taalikainen

Taalikainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Taalikaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 28 max

v. 1985 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi.

Verrattuna muihin sukunimiin Taalikainen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Taalikaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Taalikaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тааликайнен tarkoittaa nimeä Taalikainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tālikainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Talicain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Taalikainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Taavi Taalikainen tai Taava Taalikainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Taalikainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Taalikainen, Finland.

©Tuomas Salste