Tainiola: Sukunimi-info

Tainiola

Tietoja sukunimestä Tainiola

Tainiola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Tainiola-nimisten lukumäärä oli 21 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tainiola on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tainiola ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tainiola-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Tainiola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Tainiola on suojattu 1952 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Tainiola

Tainiola (paikannimi)

Tainiola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tainiola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тайниола tarkoittaa nimeä Tainiola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Taina Tainiola tai Taito Tainiola.

Samankaltaisia nimiä kuin Tainiola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tainiola, Finland.

©Tuomas Salste