Taisto: Sukunimi-info

Taisto

Tietoja sukunimestä Taisto

Taisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Taistojen määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 1985 46

v. 2015 37

v. 2018 37

v. 2020 38

v. 2022 35

v. 2023 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taisto on sijalla 14 874. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 460. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Taisto ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Taistot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 12 Taiston kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Taistojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Artjärvi (3 vainajaa) sekä Helsinki (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Taistoa. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Taisto. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920–1941
Yritykset
perust. –2019

Sana Taisto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Taisto

Taisto (paikannimi)Katuosoitteissa

Taisto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Taisto jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Taisto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Taistonkatu, Taistonkuja, Taistonpolku, Taistontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Taisto

Taisto on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Taisto oli yhtenä etunimenä 6 188 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 460:s mies oli etunimeltään Taisto. Juuri etunimenä Taisto onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 35 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тайсто tarkoittaa nimeä Taisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Taisia Taisto tai Taito Taisto.

Samankaltaisia nimiä kuin Taisto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Taisto, Finland.

©Tuomas Salste