Taivalkoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taivalkoski

Taivalkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Taivalkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 118 max

v. 1985 120

v. 2014 148

v. 2015 145

v. 2016 145

v. 2017 141

v. 2018 141

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taivalkoski on noin sijalla 5 100.

Verrattuna muihin sukunimiin Taivalkoski on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Taivalkoski on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Taivalkoski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Taivalkoski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 61 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Taivalkoskia on 141.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1919–1930
Yritykset
perust. 1949–2013

Sana Taivalkosken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Taivalkoski

Taivalkoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Taivalkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, koski, kunta, rautatieliikennepaikka, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Taivalkoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Taivalkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Taivalkoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тайвалкоски tarkoittaa nimeä Taivalkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Taifwalgoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Taivalkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Taiga Taivalkoski tai Taimo Taivalkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Taivalkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Taivalkoski, Finland.

©Tuomas Salste