Talas: Sukunimi-info

Talas

Tietoja sukunimestä Talas

Talas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Talaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 33 max

v. 1985 24

v. 2015 39

v. 2018 39

v. 2020 40

v. 2022 39

v. 2023 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Talas on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Talas ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Talaiden enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Talas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Talas on suojattu 1929 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1969

Vuosina 1958–1969 kuolleet Talaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Talaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Talas. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1922
Yritykset
perust. 1954–2021

Sana Talas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Talas

Talas (paikannimi)Katuosoitteissa

Talas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Talas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Talas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Talaankuja, Talaankärki, Talaanmaantie, Talaanpolku, Talaskatu, Talaskuja, Talaspolku, Talastie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Talaat ulkomailla

Ruotsissa Talas oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 203 henkeä, joiden sukunimi oli TALAS.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Талас tarkoittaa nimeä Talas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Talass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Talvi Talas.

Samankaltaisia nimiä kuin Talas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Talas, Finland.

©Tuomas Salste