Talasjoki: Sukunimi-info

Talasjoki

Tietoja sukunimestä Talasjoki

Talasjoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Talasjokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2019 20

v. 2020 20

v. 2021 21

v. 2022 24

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Talasjoki on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Talasjoki ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Talasjoki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Talasjoki on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Talasjoki

Talasjoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Talasjoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Talasjoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Talasjoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Talasjoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Таласйоки ("Talasioki") tarkoittaa nimeä Talasjoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Talasiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Talasjoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Talvi Talasjoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Talasjoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Talasjoki, Finland.

©Tuomas Salste