Talaskivi: Sukunimi-info

Talaskivi

Tietoja sukunimestä Talaskivi

Talaskivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Talaskivien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 36 max

v. 1985 39

v. 2015 41

v. 2018 41

v. 2020 41

v. 2022 45

v. 2023 45

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Talaskivi on sijalla 12 325. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Talaskivi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Talaskivi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Talaskivi on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Talaskivi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Talaskivi

Talaskivi (paikannimi)

Talaskivi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kivi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Talaskivi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Таласкиви tarkoittaa nimeä Talaskivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Talaskifwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Talaskivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Talvi Talaskivi.

Samankaltaisia nimiä kuin Talaskivi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Talaskivi, Finland.

©Tuomas Salste