Talaslahti: Sukunimi-info

Talaslahti

Tietoja sukunimestä Talaslahti

Talaslahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Talaslahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 30

v. 2020 30

v. 2022 29

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Talaslahti on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Talaslahti ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Talaslahtien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Talaslahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Talaslahti on suojattu 1960 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1942

Sana Talaslahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Talaslahti

Talaslahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Talaslahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 46 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Talaslahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Talaslahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Talaslahdentie, Talaslahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Таласлахти tarkoittaa nimeä Talaslahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Talaslachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Talaslahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Talvi Talaslahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Talaslahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Talaslahti, Finland.

©Tuomas Salste