Talola: Sukunimi-info

Talola

Tietoja sukunimestä Talola

Talola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Talola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 102 max

v. 1985 103

v. 2014 78

v. 2016 80

v. 2018 79

v. 2020 75

v. 2022 74

v. 2023 75

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Talola on sijalla 8 348. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 5 968.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Talolat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 11 Talolan kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Talola-nimisten yleisin asuinpaikka oli Hauho (3 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Talola. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1913
Yritykset
perust. –2017

Sana Talola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Talola

Talola
(paikannimi)
Talola Karjalassa
(karttanimi)

Talola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Talola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Talola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Talola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Talolagatan, Talolankatu, Talolantanhua, Talolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Талола tarkoittaa nimeä Talola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Talvi Talola.

Samankaltaisia nimiä kuin Talola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Talola, Finland.

©Tuomas Salste