Tammiranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tammiranta

Tammiranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tammirantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 42

v. 2017 40

v. 2018 39

v. 2019 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tammiranta on sijalla 13 355. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tammirantojen enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1922

Tammirantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Tammirannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tammiranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Tammiranta

Tammiranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Tammiranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tammiranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tammiranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tammirannantie, Tammirantavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Таммиранта tarkoittaa nimeä Tammiranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tami Tammiranta tai Tamara Tammiranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Tammiranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tammiranta, Finland.

©Tuomas Salste