Tarkia: Sukunimi-info

Tarkia

Tietoja sukunimestä Tarkia

Tarkia on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tarkioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 16 max

v. 1985 20

v. 2015 22

v. 2018 22

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tarkia on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tarkia ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tarkia on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Tarkia on suojattu 1914–1919 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910

Sana Tarkia esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tarkia

Tarkia (paikannimi)

Tarkia on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tarkia jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Таркиа tarkoittaa nimeä Tarkia. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tara Tarkia tai Taro Tarkia.

Samankaltaisia nimiä kuin Tarkia

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tarkia, Finland.

©Tuomas Salste